Poveste de vacanta

Plaja Paradis. Jupiter. Romania.

90 la 100 din masculii de pe plaja isi cumparau, in niste pahare de plastic de o jumatate de litru, un lichid galbui, de provenienta ( dupa parerea mea ) dubioasa, numit pompos bere. Buna pentru ca era rece. Dupa ce beau lichidul repectiv, 75 la 100 din cei care o cumparau, aruncau paharul pe nisip. De ce? Pentru ca le era greu sa-si miste burtile de zeci de kg trei, patru metri pina la cosul de gunoi. Femelele lor cumparau de la coloratii din totdeauna ( si pentru totdeauna ) de pe plaja ( „ …pietre de calcii, namol, banani,… ) pungi cu seminte. Aruncau cojile pe nisip, acolo unde in scurt timp ajungeau si pungile. Dar pe ele le inteleg. Pe linga zecile de kg de burta trebuiau sa mai miste si zeci de kg de cur ( atit de sexy incorsetat in slipuri tanga! Ptiu!! ). Progeniturile lor nu se lasau nici ele mai prejos. Aruncau pe nisipul primitor cojile de la banane, simburii de piersica, ambalajele de la biscuiti, etc.

Asa incit la sfirsitul zilei plaja arata ca o groapa de gunoi.

Masculii si femele tinere, care tinjeau dupa puterea adultilor si incercau sa-i imite, pentru ca nu aveau bani nu cumparau mai nimic. Dar asta nu insemna ca ei nu isi aduceau aportul la poluarea plajei. Isi aduceau. Din greu. Prin gesturi, comportament, vorbe, atitudine, muzica, etc.

Iata de ce sunt mindru ca sunt roman. Si ca traiesc in eterna si fascinanta Romanie.  Carpathian garden!!!!

9 comentarii (+add yours?)

  1. snake
    aug. 12, 2011 @ 11:43:05

    Rebelule, abia acum ai observat toate lucrurile astea? :((
    Am ani buni de cand nu mai fac nici un concediu in tara. Nu de fitza ci pentru ca e mult mai ieftin, mai civilizat, mai curat, sunt tratata politicos ca turist si nu tepuita, serviciile sunt ireprosabile, asternuturile schimbate zilnic, curatenie lux. Iar marea e mare! Nu e nici imputita cu alge nici cu deseuri menajere plutind pe valuri! Plaja nu e infestata cu toate mizeriile lenesilor care refuza sa se deplaseze chiar si 2m pana la cel mai apropiat gunoi pt a-si arunca resturile!!! Daca Grecia era altceva din toate punctele de vedere, de cativa ani pana si Bulgaria ne bate zdravan pe ceafa! Ceea ce ofera bulgarii este incomparabil. Nu spun din auzite ci din traite! Iar ceea ce la ei este un hotel de 3 stele, la noi nu gasesti nici la 5! Pana si marea lor neagra e mai frumoasa decat a noastra. Dar… la noi turismul inseamna tun de-o vara si nimic altceva! Pana o intelege cei din domeniu ce inseamna cu adevarat turism, multi romani vor pleca prin vecini ca sa-si cheltuie banii si sa-si petreaca vacante minunate!

    Răspunde

    • rebelu
      aug. 12, 2011 @ 15:49:32

      ei, abia acum!
      abia acum am scris cele de mai sus. sunt de acord intru totul cu tine. nici nu cred ca mai e cineva cu capul pe umeri in tara asta care sa nu-ti dea dreptate. si eu imi petrec majoritatea concediilor departe de mizeria din tara asta.
      uneori insa mai incerc. ca poate, poate…
      dar de fiecare data ma insel amarnic.

      Răspunde

  2. Kawałek siebie
    aug. 12, 2011 @ 15:30:41

    in Polish: Nie potrafię pisać po hiszpańsku (bo Twój blog jest w tym właśnie języku, prawda?). Zaskoczył mnie fakt, że ktoś prowadzi bloga na tym samym motywie z WordPress co ja i do tego blog też ma nazwę Kalejdoskop:) (mój blog ma właściwie nazwę „Szkiełka w kalejdoskopie”)

    in English: I can not write in Spanish (because your blog is in that language, right?). He surprised me that someone runs a blog on the same recital of WordPress as me and this blog also has a Kaleidoscope:) (my blog is actually called „The slides in a kaleidoscope”)

    Răspunde

  3. eumiealmeu
    aug. 13, 2011 @ 00:10:27

    păi la mare se întâlnesc toate zonele ţării, aşa că bordeie şi obiceie (să le zicem aşa 🙂 ). azi dimineaţă un tânăr mergea pe o stradă din Bucureşti rupând de zor un ambalaj şi arunca la fiecare pas câte o bucată din el. cred că se pierduse şi voia neapărat să fie găsit.
    dar mă îndoiesc că l-ar căuta cineva… 🙂

    Răspunde

  4. Lumy
    aug. 14, 2011 @ 16:15:10

    Nu pot spune acelasi lucru despre plaja din Costinesti care era destul de curata si fara nici un ”colorat”.

    Răspunde

  5. rebelu
    aug. 14, 2011 @ 16:20:36

    cind spui ” colorat ” te referi la cei bronzati, nu? 🙂
    exceptia care intareste regula.

    Răspunde

  6. Tayla
    mai 13, 2017 @ 17:23:41

    Merely had to point out I am ecstatic that i happened on your internet page! http://www.juegosdemariobros.tv/uprofile.php?UID=564569

    Răspunde

Lasă un comentariu