Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii ( engleză: United States of America ) este numele unei țări din America de Nord, situată între Canada, Mexic, Cuba, Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific. In prezent SUA este cea mai puternica tara din punct de vedere economic si militar, are cea mai adinca influență culturala si politică si detine cele mai avansate nivele de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologică pe plan mondial. Este o republică federală, cu capitala la Washington, D.C.. Teritoriul Statelor Unite este de aproximativ de 40 de ori mai mare decât suprafața României măsurând peste 5.000 de kilometri de la Oceanul Atlantic ( la est ) până la Oceanul Pacific ( la vest ) și 2.000 de kilometri de la granița canadiană ( la nord ) până la cea mexicană ( la sud ).

Federația este alcătuită din 50 de state, dintre care 48 sunt state continentale învecinate ( formează un teritoriu contiguu ), iar două state, Alaska și Hawaii, sunt exclave, fiind despărțite de teritoriul celor 48, primul de Canada, al doilea de Oceanul Pacific. La aceste state se adaugă districtul federal Columbia ( D.C. ), teritoriu federal obținut prin donații egale de la statele Maryland și Virginia.

Alte informatii aici.

Vederi din Statele Unite ale Americii: 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10; 11; 12; 13; 14; 15; 16; 17; 18; 19; 20; 21; 22; 23; 24; 25; 26;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: