Misterele Romaniei ( 148 )

Misterioasa apa a dacilor

Intre lacurile Bolboci si Scropoasa se afla cele Sapte Izvoare, socotite prin traditie apa sfanta a dacilor.

  • Cercetarile stiintifice facute la Sapte Izvoare au confirmat ca apa din Muntii Bucegi este foarte pura si poate sta alaturi de celebrele produse din Occident: Evian sau Perrier.

Foarte aproape de zona Cheilor Zanoagei, Intre lacurile Bolboci si Scropoasa, pe valea superioara a Ialomitei, se afla cele Sapte Izvoare, despre care se spune ca sunt „apa sfanta“ a dacilor. Scrierile vechi pomenesc chiar ca Insusi Zamolxe si-a ostoit setea la aceste izvoare si asa a devenit zeu. Oamenii de stiinta vorbesc si ei despre aceste izvoare si spun ca ele sunt ascunse vederii trecatorului obisnuit, tainuite într-un loc anume, între stâncile si padurile de pe versantul estic al Muntilor Bucegi. Ei au dovezi ca cele Sapte Izvoare sunt sursa celei mai pure ape din întreaga Europa.  Un loc ascuns între stâncile si padurile de pe versantul estic al muntilor s-a transformat în ultimii ani în loc de pelerinaj al pasionatilor de istoria dacilor. Cunoscut de localnicii din satele dâmbovitene sub numele de Sapte Izvoare, locul este situat între lacurile Bolboci si Scropoasa. Cele sapte izvoare sunt socotite prin traditie drept „apa sfanta“ a dacilor. În mod surprinzator însa, cercetarile stiintifice facute la Sapte Izvoare au confirmat o parte a legendelor tesute în jurul acestui loc, aprinzând imaginatia persoanelor care studiaza acest fenomen.

Apa lui Zamolxis

Cele sapte izvoare din Bucegi sunt situate extrem de aproape de zona Cheilor Zanoagei, între lacurile Bolboci si Scropoasa, pe valea superioara a Ialomitei. Simbolul celor sapte izvoare este inscriptionat pe scuturile de lupta dacice, sculptate pe Columna lui Traian si pe replica acesteia de la Bucuresti. Scrierile vechi pomenesc despre o apa din care a baut Zamolxe înainte de a deveni zeu. Datele stiintifice care descriu acest obiectiv vorbesc despre Sapte Izvoare ca despre sursa celei mai pure ape din întreaga Europa. Debitul este de peste 100 de litri pe secunda, iar sursa de apa nu a secat niciodata. Testele magnetometrice au aratat ca în întreaga zona a izvoarelor exista anumite anomalii ale magnetismului.

continuare

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Trackback: Misterele Romaniei ( 147 ) | Caleidoscop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: